Niet perse een hogere opleiding nodig

Jessie en Femke ondersteunen als tandem de burgemeester en zijn vervanger bij protocollaire en ceremoniële kwesties. Zij doen dat samen, maar met een goed afgesproken verdeling van taken en werkzaamheden. Zij zijn allebei in hun huidige functie gegroeid, gewoon door al doende te leren.  Jessie en Femke ondersteunen als tandem de burgemeester en zijn vervanger bij protocollaire en ceremoniële kwesties. Zij doen dat samen, maar met een goed afgesproken verdeling van taken en werkzaamheden. Zij zijn allebei in hun huidige functie gegroeid, gewoon door al doende te leren. 

 

 

“Ons werk betreft altijd bijzondere mensen en momenten. Dat verzinnen we niet zelf, we luisteren ook goed naar wat andere betrokkenen willen. We leggen de mogelijkheden aan hen voor.” Soms gaat het om feestelijke momenten zoals lintjes of Koningsdag. Soms ook gaat het om meer serieuze aangelegenheden zoals een overlijden van een bestuurder of een ander. Femke vindt vooral het directe contact met inwoners en sleutelfiguren fijn. “Tijdens de voorbereiding voor lintjesregen bijvoorbeeld horen wij hele verhalen over de historie van onze gemeente.“

Allebei vinden ze het belangrijk dat mensen weten dat je voor een baan bij de gemeente niet altijd een hogere opleiding nodig hebt. Voor Jessie geldt dat ze nu naast haar werk een hbo-opleiding doet. “Wij kregen na een mbo-opleiding allebei eerst de kans om te laten zien wat we in ons mars hadden. Wij zijn allebei in onze huidige functie gegroeid, gewoon door al doende te leren.”

Bovenstaande tekst komt uit een interview dat Jessie en Femke gaven aan JONG & ambtenaar 2023 van Binnenlands Bestuur.

Lees het hele interview