"Wij verwelkomen jou graag in ons team!"

Waarom je zou moeten solliciteren op een van de vacatures op de afdeling Informatisering en Automatisering? Husman Hussain en Hanneke Pepping weten het wel: “Omdat we een ontzettend leuk team hebben!”

Husman Hussain (32) en Hanneke Pepping (40) werken allebei naar volle tevredenheid op de afdeling Informatisering en Automatisering (I&A) van de gemeente Dijk en Waard. Ze zijn beide niet per se de ‘doorsnee IT’ers’- als die al bestaan - en Hanneke heeft zelfs geen achtergrond in de informatietechnologie. Toch voelen ze zich beide als een vis in het water in deze organisatie. 

Hanneke

Hanneke vertelt: “Ik werkte al 21 jaar in een grote doe het zelf zaak maar was daar wel klaar. Via via hoorde ik dat er mensen werden gezocht bij de gemeente Dijk en Waard in de ICT-sector. Geen ervaring mee, maar ik wil wel graag nieuwe dingen leren en was uiteraard bovengemiddeld geïnteresseerd in digitale ontwikkeling. Maar met name het dienstverlenende aspect van deze baan, en het oplossingsgerichte element van de functie sprak me heel erg aan. Ik ben gaan praten en kreeg deze kans. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn carrière move!”

Husman

Ook Husman is een enthousiaste medewerker van Dijk en Waard. We moeten het met hem wel even over de vooroordelen hebben natuurlijk want een IT’er bij de overheid? Dan moet je wel een héle grote nerd zijn! Husman, die een aantal fraaie tatoeages op zijn armen heeft staan en qua looks zeker geen nerd is, moet wel lachen om dit vooroordeel: “Bij het woord ambtenaar gaan sommige mensen al steigeren, laat staan dat je ook nog werkt in de IT. Laat ze maar denken dat het saai is hoor, ik lach het laatst! Als je werkt bij de overheid is alles hartstikke goed geregeld, van pensioen tot je IKB (individueel keuzebudget). Bovendien kun je thuiswerken én is de gemeente Dijk en Waard, omdat het nog zo’n nieuwe gemeente is, juist een hele dynamische werkgever waarin men openstaat voor jouw ideeën en oplossingen. Ik werk hier nu zes jaar, ik begon bij de gemeente Langedijk. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar senior functioneel beheerder en ik heb serieus nog geen enkele offday meegemaakt.” 

Samen

Hanneke beaamt dit van harte en voegt er ook nog aan toe dat de organisatie heel hard aan het groeien is, waardoor er volop uitdagingen liggen voor dit team. “Dat betekent dat een negen tot vijf mentaliteit niet handig is en dat we soms ook een tandje bij moeten zetten. Maar we doen dit heel erg samen. Iedereen helpt elkaar en alles is bespreekbaar.”

Het is duidelijk: Hanneke en Husman zien graag je sollicitatie tegemoet! “Bij twijfel of je hier past en of de functie helemaal is wat je zoekt zou ik zeggen: gewoon doen!” 

Meer weten?

Werken aan de digitale ontwikkeling én zorgen voor groei van onze afdeling Informatisering en Automatisering (I&A)? We zijn volop aan het groeien dus zoeken nog een aantal toppers die ons gezellige en hardwerkende team komen versterken. Wil je meer weten over de afdeling I&A, bekijk dan de pagina over de afdeling I&A.