“Er is ruimte om te pionieren”

“Wat ik doe, doe ik voor onze inwoners. Om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de leefbaarheid en om eventuele problemen op te lossen. Soms is een luisterend oor genoeg, soms is er meer nodig. In samenwerking met andere collega’s of samenwerkingspartners. Met elkaar zijn we er voor onze inwoners en daar word ik nog steeds elke dag blij van.”

Marlies Maat werkt inmiddels 21 jaar bij de gemeente. Ze werd aangenomen als receptiemedewerker, maar binnen een jaar maakte zij de overstap naar Team Communicatie. “Er was toen nog geen website, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Van het schrijven van teksten tot de vormgeving: ik heb het allemaal mogen opbouwen.”

De vliegende start die Marlies heeft gemaakt, is volgens haar kenmerkend voor de organisatie. “Als je initiatief toont en ondernemend bent, dan is er veel mogelijk. Ruimte om te pionieren, jezelf te ontwikkelen én om door te groeien.”

Als medewerker Communicatie en Samenwerking is Marlies veel in de wijk te vinden. Om met inwoners in gesprek te gaan. “De inwoner staat centraal en voor mijn werk is het belangrijk dat ik zichtbaar ben. Soms werk ik op locatie, soms vanuit huis en soms op het gemeentehuis. Afhankelijk van wat de werkzaamheden van mij vragen. Van de organisatie krijg ik het vertrouwen én de vrijheid om hier zelf invulling aan te geven.”

Een werkdag is voor Marlies geslaagd als zij inwoners heeft kunnen helpen, maar ook als zij fijn heeft samengewerkt met haar collega’s. “We zijn een hecht team waarbij oprechte interesse en betrokkenheid de boventoon voeren. We staan altijd voor elkaar klaar.”

Ook jezelf ontwikkelen en doorgroeien?

Bekijk onze vacatures