"Mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk"

Wilfred Tuinstra startte 27 jaar geleden zijn loopbaan bij de gemeente. Op dit moment is hij Specialist Groen bij het Stadsbedrijf. “Werken in het groen past mij als een handschoen. Elk seizoen gaat gepaard met nieuwe werkzaamheden. Dat maakt het erg afwisselend. Bovendien is het heerlijk om in de buitenlucht actief te zijn. Ik zeg wel eens: mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk. En dat meen ik oprecht.”

Omdat hij niet graag stilzit, bleef hij zich ontwikkelen in zijn carrière. Zo kon hij de opleiding tot boomverzorger volgen. “Ik ben trots op de stappen die ik tot nu toe heb gezet, maar vind het ook belangrijk om mij in mijn vakgebied te blijven ontwikkelen. Zo staat de opleiding tot voorman nog op mijn ‘wensenlijstje’. Gelukkig investeert gemeente Dijk en Waard in hun medewerkers en worden er mogelijkheden geboden voor persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Een werkdag is voor Wilfred geslaagd als hij inwoners goed heeft kunnen helpen. “Ik denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Ik krijg er energie van als ik heb kunnen bijdragen aan het oplossen van problemen.” Waar Wilfred ook energie van krijgt, is de samenwerking met collega’s. “Zijn er problemen? Dan zijn we er voor elkaar. De menselijke maat binnen deze organisatie is groot. Je bent hier geen nummer, maar een persoon.”

Ook van je hobby je werk maken?

Bekijk onze vacatures