Dijk en Waard kijkt naar je talenten

"Het mooie van gemeente Dijk en Waard vind ik dat het een vernieuwende organisatie is die je als jonge ambtenaar volop kansen biedt om je verder te ontwikkelen. Als je die kansen pakt, dan kan het je mooie dingen opleveren!"

Rosanne Kunst-Appelman (35), kwam zelf als ‘broekie’ van 18 als stagiaire bij de gemeente binnen en heeft de afgelopen zeventien jaar een mooie carrière opgebouwd bij Dijk en Waard. Inmiddels is ze werkzaam als teamleider van de krachtteams Sociaal Domein, waarbij ze zes teams van in totaal 36 medewerkers aanstuurt.

Collega en mede-dertiger Mark Homan, kwaliteitsmedewerker op de afdeling Burgerzaken, knikt instemmend bij de woorden van Rosanne. “Bij Dijk en Waard krijg je echt de ruimte om je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Ondanks dat we een grote organisatie zijn, ervaar ik dat hier belang wordt gehecht aan de persoonlijke benadering.” Mark heeft een lichamelijke beperking. Hij is blij met de kansen die hij heeft gekregen bij de gemeente. Inmiddels werkt hij zes jaar binnen de gemeentelijke organisatie. “Ik ben samen met de gemeente een zoektocht aangegaan hoe ik mijn talenten het beste kan inzetten. Ik heb een bestuurskundige achtergrond. In de jaren dat ik hier nu werk heb ik kunnen ontdekken wat mijn talenten zijn. Mijn grootste kracht is mijn analytisch vermogen, waarmee ik onderzoek kan doen, op basis waarvan ik gepast advies kan geven.”

Mark en Rosanne werkten gezamenlijk mee aan een interview voor het Jaarboek Jong & Ambtenaar 2023 van Binnenlands Bestuur. Bovenstaand enkele gedeeltes daaruit. Lees hier het hele interview.